Aanmelden

INDRUK

aanmelden

De periode op de basisschool is een belangrijk deel van een kinderleven. U vertrouwt uw kind zo’n 7600 uur toe aan de zorg van leerkrachten.

Daarom is het belangrijk een goede, fijne en vertrouwde basisschool te kiezen. 

Wij hopen dat u een indruk heeft gekregen van onze school en dat u een keuze heeft kunnen maken.

Kiest u voor ‘de Levensboom’ kijk dan voor meer informatie bij aanmeldingsprocedure.

vervolg

Aanmeldingsprocedure

Wanneer u uw kind voor onze school wilt aanmelden, dan kunt u hier het aanmeldingsformulier en het anamneseformulier downloaden. U kunt beide formulieren invullen en dan ondergetekend inleveren op of opsturen naar school.

U ontvangt een bevestigingsbrief zodra wij uw aanmeldingsformulier hebben ontvangen.

Omdat we een bijzondere school zijn, nodigen wij ouders die geen lid zijn van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt, van de Christelijk Gereformeerde Kerk of van de Nederlands Gereformeerde Kerk, uit voor een motivatiegesprek. U ontvangt hier dan vanzelf een uitnodiging voor.

In verband met de nieuwe groepsindeling voor het volgende schooljaar is het prettig om de aanmelding van nieuwe leerlingen vóór 1 april in ons bezit hebben.

Informatieavond
Om u meer te kunnen vertellen over onze school en ons onderwijs houden we twee maal per cursusjaar een informatieavond. Dit gebeurt doorgaans in juni en in december. In juni worden de ouders uitgenodigd van de kinderen die 4 jaar worden tussen 1 juli en 31 december. In december verwachten we de ouders van de kinderen die 4 jaar worden tussen  1 januari en 30 juni. Op deze avond is de directeur, de groepsleerkracht van groep 1 en een afvaardiging van de schoolraad aanwezig. Zij geven een presentatie over onze school(vereniging), ons onderwijs (Meervoudige Intelligentie), de zorg en de gang van zaken in een instroomgroep.

Als u uw kind heeft aangemeld, krijgt u automatisch een uitnodiging voor de informatieavond.

U wilt eerst de informatieavond bezoeken en dan pas een keuze maken voor aanmelding? Dat kan ook. U bent van harte welkom!

Kennismaking
Wanneer u uw kind heeft aangemeld, neemt de groepsleerkracht uiterlijk 4 weken voor de verjaardag van uw kind  contact op met u, als ouders. Een thuisbezoekje en een kijkmorgen worden afgesproken. Tijdens dit thuisbezoek is er gelegenheid voor kennismaking en wat praktische informatie. De leerkracht laat ook een informatiebrief achter met kleuterinformatie.

Vanaf de 4e verjaardag mag uw kind dan meedraaien in de groep. 

Instroom
Voor kinderen die vóór 1 januari jarig zijn, geldt dat ze hele dagen mee mogen draaien in de instroomgroep.

Voor kinderen die tussen januari en de voorjaarsvakantie jarig zijn, geldt dat ze afhankelijk van de groepsgrootte halve dan wel hele dagen mee mogen draaien. We hanteren hiervoor de regel: bij een groepsgrootte van minder dan 25 leerlingen, mogen deze kinderen hele dagen meedraaien.

Voor kinderen die tussen de voorjaarsvakantie en de zomervakantie jarig zijn geldt dat ze altijd halve dagen naar school gaan. Zo kunnen ze rustig wennen aan het schoolleventje en kunnen ze vanaf de zomervakantie volledig naar school.

Ongeveer 4 weken voor de zomervakantie stopt de instroom van 4- jarigen.

Kinderen die direct na de zomer voor het eerst op school komen, krijgen een uitnodiging voor een kennismakingsmoment voor de zomervakantie.

Meer informatie

Aanmeldings formulier

Aanvragen informatie pakket

U kunt vrijblijvend een informatiemapje van de school aanvragen via directie.delevensboom@florion.nl